Beszámoló - 2009.04.01. - Ötödik nap - New York - Vásárlás

Írva: 2009.04.01 ~ 13:15 (NY idő: 04.01 ~ 7:15)
- feltöltve a blogra: NY idő: 2009.04.01., 08:15

Ma is korán keltünk, de ez már nem meglepő. A mai nap teljes egészében a vásárlásé. Végig  sétálunk  a Fifth Avenuen, látogatást teszünk a világ legnagyobb bevásárlóközpontjába a Macy's-be valamint a Manhattan Mallba. Megnézzük mi igazak az árakra, valóban megéri-e itt vásárolni.

Tegnap ugyan feltöltöttük a képeket, de elfelejtettük rendszerezni őket. Ezeket most javítottuk, tehát az eddig feltöltött képek itt elérhetőek. Ez van ha sietünk... :)

Írva: 2009.04.02 ~ 04:05 (NY idő: 04.01 ~ 22:05)
- feltöltve a blogra: NY idő: 2009.04.02., 09:00, 08:45

Túl vagyunk a nagybevásárlással. Mivel mind a kettőnknek más a márka favoritja és véleménye ezért külön bontjuk az élménybeszámolót.

BRaMo vásárlási beszámolója: igazából minden olyan mint nálunk s nem másztunk be minden egyes boltba. A Macy's-ről annyit kell tudni, hogy a megfizethető kategóriában van az összes nagyobb világmárka megtalálható, a Century21 és a Saks közötti árak és márkák/minőség közt mozog. A Century21 olyan mint egy outlet, míg a Saks maga a luxus márkák gyűjtőhelye. Az átlag magyar ember inkább a Century21 és a Macy's árait tudja megfizetni, míg a Saksban gyakoriak a $200-$400 -os rövid ujjú pólók is (Prada, Galliano, Dsquared...stb., tehát amiktől "elvárja az ember ezt az árkategóriát).
Ahova élmény benézni az a Diesel 4 szintes boltja saját DJ-vel. Itt amolyan party-hangulat uralkodik, üvöltő zennével. Egyes öltözők előtt kamera és kivetítő is van 3mp-es késleltetéssel), hogy meg tudd magad nézni elől/hátul is (bár erre vannak tükrök is). Mivel márkahű vagyok így a kínálatot végignézve megállapítottam az európaival megegyezik, de láttam olyat is amit a mi kontinensünkön nem lehet kapni.
A következő ahova érdemes benézni az az Abercrombie & Fitch New York. A főbb jellemzője, hogy minden eladó TÁNCOL(!), köszön, segítőkész és olyan szeretet kapsz tőlük (szó szerint), hogy miután kimész a boltból tökre depressziós leszel a való világban. Leginkább úgy érzi az ember magát mint egy afterpartyban ahol az összes eladó "készen van". Jah igen: az egész 3 szintes boltot az A&F saját parfümje lengi be, de valami nagyon brutális módon, 2 óra után is még az orromban érzem és kajánál is vissza-vissza jön. Az ember 10 perc után menekülne, de olyan sor van a kasszáknál, hogy muszáj végigállni. Külön világ, nagyon durva, de mindenképp érdemes benézni.
Armani Exchange-ben ugyan nem voltunk, de tapasztalat szerint a minőség a ZARA és a GAP szintjén van kicsit drágábban (köze nincs az európai Aramnihoz). A Banana Republic a GAP egyik leánya, elegánsabban, drágábban.
A többiekről nem érdemes szót ejteni mert nálunk is vannak többségükben. Az összes üzletre igaz, hogy mindenki érted harcol, tehát valószínűleg jutalékrendszerben dolgoznak (Slates pl kapott egy cetlit a Dieselben egy névvel és kóddal, rám meg úgy vadászott egy kiscsaj a kasszánál és virult a feje mikor meglátta, hogy Ő viheti oda a kasszához a ruhát).
Ajándékboltokkal tele van a város, egyik helyen drágábban másik helyen olcsóbban lehet megvenni a dolgokat. Az I love NY-os cuccok amúgy licenszeltek, így ha eredetit akarsz akkor a hologramos változatot kell keresni :) Árban is meglátszik ha hivatalos licensszel árulják. Amúgy nem egyszerű ajándékokat vásárolni az otthon maradtaknak ;)
Ha már a vásárlás akkor a drogéria boltokban meg lehet venni az összes gyógyszert amiket nálunk csak patikában lehetne, persze a márka és a név más. Tulajdonképpen ha otthon felejtettük a neszesszert akkor is talál a turista utazó készleteket.

Slates vásárlási beszámolója: Alaphelyzetben egyetértek Bramo barátommal, ne várjon az ember csodát azért mert itt van. Rengeteg olyan névvel találkozhat itt az ember, amit még hírből sem hallott. Számomra az egyik legnagyobb döbbenet  GAP boltban ért, mikor megpróbáltam vásárolni alsónadrágot magamnak. Otthon általában M-es méret kell szinte mindenből, itt vettem egy S és M méretűt, na most az S másfélszer nagyobb nálam, az M-ről ne is beszéljünk. Ezek után nem is merek senki sem venni dolgokat mert nem lehet kiszámítani, hogy igazából mekkora méret kell. Ami otthon XXL, az itt tuti L-nek felel meg. Amúgy a Macy's elgondolása nagyon jó, egy igazi, régi típusú bevásárlóközpont, ahol nem külön üzletek vannak. Az árak mérsékeltek, sőt esetenként kirívóan olcsó, ráadásul mint megtudtuk, kiválthatunk egy Vásárlói Kártyát amivel extra 11% kedvezményt kapunk a ruhákból. A Century 21 egy outlet áruház és tényleg minden megtalálható ott, bőröndök fél ár alatt meg hasonlók. Itt is találkozhatunk a méret problémákkal, szinte az összes az amerikaiakra van szabva. Csatlakozva az előttem szólóhoz mégiscsak a nap élménye az Abercrombie & Fitch volt. Legmerészebb álmaimban sem gondoltam volna, hogy ilyen is lehet egy bolt, egyszerűen hihetetlen. Szóval nagyon oda kell figyelni, hogy miből mekkorát veszünk és próbálás nélkül semmi esélyünk, ugyanis ahány márka annyi szokás.

Képek ma nem készültek, leghamarabb magyar idő szerint április 3-án vagy 4-én lesznek feltöltve, ugyanis este utazunk tovább Miamiba, a számunkra ismeretlenbe.

 

Címkék: vásárlás newyork nyl

A bejegyzés trackback címe:

https://projectusa.blog.hu/api/trackback/id/tr731039763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bela35nj 2009.04.02. 07:25:58

levis 4511 kék 37dodó
levis 505 35 dodó
a macys honlap szerint.de szvsz már elkéstem.és csak az egyik kellett vna 33/32
mindegy.amugy irigylek.vegyél zoknit fehéret 43as lábra titok és féltitok 6-6pár.és ne csak burger kingbe egyetek.taco jack in the box ...
és hozz pár olcsó rövidujjú m-es pólót!na pusza

Puncikutató 2010.06.12. 17:18:36

Sziasztok!

Szeretnék ajánlani egy érdekes szolgáltatást, gondolom itt a helye, biztos nálatok is előfordult már, hogy egy CD-t, DVD-t, vagy csak egy fan pólót akartatok rendelni a neten, de nem lehetett kérni a Magyarországi szállítást, mert ide le volt tiltva. Köszönhető ez annak, hogy a k.rv. postások mindent ellopnak, azt amerikai bolt meg újra küldi az ellopott dolgot, mert vásárlóbarát! Csak ez hosszú távon nem éri meg neki.

Így az Egyesült Államokbeli vásárlásoknál én eddig mindig a www.viaddress.com ingyenes csomagtovábbítási rendszerét használtam, és teljesen meg vagyok elégedve vele. Eddig mindig bevált, használtam már az http://www.amazom.com-nál és az http://www.ebay.com-nál is.

A regisztráció ingyenes a www.viaddress.com oldalon. Ezután kapunk egy személyes USA-beli címet, amit használhatunk bármely USA-beli kereskedőnél történő vásárlás során, a Viaddress továbbküldi a csomagot a mi országunkba.

Ha az amerikai kereskedő nem fogadná el a nemzetközi, vagy a magyarországi bankkártyákat, akkor a Viaddress megvásárolja helyettünk az árut külön díj nélkül, majd elküldi nekünk. Nekünk csak az áru értékét és a szállítási költséget kell fizetnünk.

Remélem nem számít reklámnak, csak tele volt a hócipőm, hogy egy csomó helyen nem fogadják el Magyarországot célállomásnak.