Tervek - Mit csináljunk New Yorkban? - látnivalók, nevezetességek

Idejét láttuk hozzá látni a megtervezéshez, hogy mit is szeretnénk csinálni abban az 5 napban, míg a Nagy Almában vagyunk.  Szombaton  (2009.03.28.) este 6 órakor száll le a gépünk JFK repülőtéren, útlevél vizsgálat, ellenőrzés, csomagok, kijutás, szerintem eltart egy jó ideig. HA minden rendben megy, akkor legkésőbb este 8-ra a Waldorf=Astoria-ba (térkép) érkezünk. Köszönhető a központi fekvésének, rögtön megcsodálhatjuk a New Yorki éjszakát, a Times Squaret, és a Broadwayt.

A több, mint 10 órás repülőút megviseli az embert, ezért az átállás nem nem fog megtörténni egyhamar, így valószínű, hogy késő esti kimaradás az elsőn nap nem várható, sőt a reggeli korán kelés is részemről kizárható. (pedig korán fogsz kelni, igaz, hamar is fogsz elaludni az első napokban az átállás miatt, ráadásul a 10 órás repülőúton - jobb híján - alszik az ember ;) -- BRaMo)

Sajnos(?*) csak egy éjszakát leszünk ott, másnap, vasárnaptól csütörtökig a Millenium Hiltonban (térkép) fogunk lakni, az egykori World Trade Center szomszédságában. A szálloda közelében található a komp a Szabadság-szoborhoz. Sajnos már csak a talapzatot lehet látogatni, úgy értesültem (nekem sem sikerült tovább jutni, pár valamint jópár évvel ezelőtt... -- BRaMo).

* azért nem értek egyet a "sajnossal" mert legyen bármilyen szép és érdekes a hely, olyan szigorú dress-code van a szállodában, hogy egy hétköznapi fiatalnak szinte  lehetetlen betartani, huzamosabb ideig. Ilyen például a koptatott farmer tiltása a szálloda egész területén, illetve a farmer viseletének tiltása az  összes Waldorf étteremben! A Hilton Millennium már nem az a sznobos-luxus stílus, és ezért lényegesen kényelmesebb lesz majd a szálláshelyhez alkalmazkodnunk öltözékileg is ;) - BRaMo

Szerintem az első napba ( vasárnap ) a Szabadság-szobor mellé belefér még az Empire State Building megmászása is, és megközelítőleg ennyi, mert már ránk fog sötétedni, és persze egy nap alatt megnézni a legfontosabb dolgoat nem olyan jó, mi marad későbbre :)

 Hétfőn  már fittebben, kipihentebben, bebarangoljuk a várost. A Central Park és a New York Zoo (Central Park Zoo a térképen) lesz a napirendi pont - persze időjárástól függően - útközben betérünk a Bahamai Nagykövetségre vízum ügyintézés végett (ha pozitív az elbírálás, akkor azonnal nekilátunk Miami és a Bahamák megszervezésének), valamint megtekintjük a Madison Square Gardent és az ENSZ Központi Székházát. Este hoki meccs lesz ott New Jersey Devils - New York Rangers játszik, igaz BRaMo barátom nem szeretne részt venni egy ilyen meccsen, addig még meggondolhatja magát :) (hehe, azt mondtam, hogy meglátjuk. Amire szívesen beveznék az egy színdarab; "last minute" jegyek úgyis olcsóbbak. Igazából minden csak pénz kérdése... :D - BRaMo)

A   keddi napot  múzeum látogatásra szánnánk, többek között a The Metropolitan Museum of Art, American Museum of Natural History (Természettudományi Múzeum) és érdekesnek bizonyul a The New York City Police Museum és a Museum of the City of New York.

 Szerdai   napon meglátogatjuk többek között a 14-emelet magas Manhattan Mall-t, illetve a bevásárlásra fogunk fókuszálni elsősorban, illetve bejárjuk a Pénzügyi Negyedet, hamár annak a központjában fogunk lakni.

 Csütörtökön  délután 3 óra körül kell a Newark Repülőtérre kiérnünk, 16.45-kor megy a gépünk Miamiba.

 További tervek : kajálás a Mariott Hotel forgó köréttermében, túlélőtúra Harlemben, (vicc vagy nem? :D) szórakozóhelyek fellelése, Brooklyn Bridge, különböző negyedek  és kerületek meglátogatása, Staten Island (helyesen ejtve: sztetön ájlend), magyar cukrászda (!) + amit menet közben látunk és eszünkbe jut.

Ezek csak tervek, a módosítás jogát fenntartjuk. ;)


Már csak 3 nap és indulunk...

 

BRaMo megjegyzése:
Slates csináltatott velem eg
y logot, gyorsan összedobtam és mivel tetszik (ahhoz képest mennyi időt szántam rá), gondoltam megosztom a kedves olvasóinkkal. ;)

 

 

  

Címkék: előkészületek vízum buli newyork hilton central park broadway szabadság szobor wall street bahamák ml brooklyn híd waldorf astoria empirestatebuilding madisonsquaregarden hilton millenium ground zero night life nyl

A bejegyzés trackback címe:

https://projectusa.blog.hu/api/trackback/id/tr361023498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

slates 2009.03.26. 09:23:55

@ac3^BB: Köszi. Igyekszünk :) Már csak 48 óra.

Beci76 2009.03.27. 06:31:25

Gerginho!

remelem jol sikerul Nektek ez a "kis" kaland odaat, have fun es take care, igyexem kovetni naponta az esemenyeket!

Becike

Mdavid89 · http://iranynewyork.hu 2014.05.26. 14:48:39

New York minden lényeges látnivalóját kerületekre bontva megtalálod ezen a linken: iranynewyork.hu/kozep-manhattan-latnivaloi/#kozepmanhattanlatnivaloi