Bahamák vízum, avagy hogyan (ne) utazzunk a Bahamákra

Hát persze, hogy nem úgy van ahogyan annak lennie kellene. Vízum fronton a következőt sikerült megtudnunk:

  • Vizum igénylési helye: internet, Brit Nagykövetség
  • Vízum igénylési díj: 15.400 Ft.
  • Vízum kezelési díj (csak ha utazási irodán keresztül): 22.000 Ft.
  • időpont kérés csak interneten, telefonon nem lehetséges
  • Igénylési idő: általában 4-6 hét
  • A legközelebbi közvetlen vízum ügyintézési hely: London, Bahamák Nagykövetség

Természetesen vannak kiskapuk is a rendszerben, amit néhányan már sikeresen kijátszottak, most megpróbáljuk majd mi is. A lényeg, hogy az Egyesült Államokban 3 kirendéltsége van a Bahamáknak: Washington DC, Miami és New York. Az elbeszélések szerint kint megközelítőleg 40-50 dollár a vízum díja és akár 1 nap alatt is elkészülhet, főleg ha megmondod nekik mi a helyzet. Így nem maradt, mint New Yorkban hétfőn az első dolgunk, hogy elmenjünk a konzulátusra.

Az USA bahamai nagykövetségének és konzulátusainak címei és elérhetőségei:

Ezúton is köszönjük az Andrássy út 1. szám alatti Vista utazási irodában dolgozó vízumügyintézéssel foglalkozó hölgy hasznos és önzetlen segítségét és információit! Ajánljuk mindenkinek akinek hasonló kérdései vannak!

 

Címkék: vízum washington newyork new york információk miami bahamák bahamas

A bejegyzés trackback címe:

https://projectusa.blog.hu/api/trackback/id/tr100959569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

darthvad 2009.03.02. 13:34:04

Szia!

Mi egy napos hajóúton gondolkodunk Miami-ból Freeportra és vissza. Valamelyik fórumon azt olvastam, hogy ha hajóval megyünk és csak 1 napra, akkor nem kell vízum. Valaki azt is írta, még az útlevelet sem kérték :-o
Ez igaz lehet?

slates 2009.03.02. 14:45:44

@darthvad: Többek között ezt is megkérdeztük a Vistában, ott azt mondták nekünk, hogy elég vegyes a körkép, tudnak olyan emberről akitől nem is kértek semmit, míg olyanról is, akit nem is engedtek felszállni a hajóra Miamiban.
Hivatalosan ugye kell vízum a Bahamákra. Egyébként mi is ezt terveztük, csak a szállások is nagyon jó árban vannak kint, ezért ha kapunk kint vízumot, akkor ott is alszunk.
Mikor mennétek?

nyirimiki 2010.07.01. 18:28:10

@darthvad: Írd meg kérlek,hogy mi volt???
Szeptemberben utazunk Miamiba,és mi is egy napos
hajóutat szeretnénk a Bahamákra meg ejteni.
Kell e vízum,? Kint, vagy itthon csináltassuk?
Köszönöm:nyirimiki@citromail.hu

slates 2010.07.01. 18:33:31

@nyirimiki: A programunk végül másképp alakult és nem mentünk át a Bahamákra. Nem rég olvastam, hogy a magyaroknak nem kell külön vízum oda, ha az USA-ból mennek, szóval elég ha csak USA vízummal rendelkezel. Amúgy New Yorkban és Miamiban van konzulátus, ott biztos meg tudják mondani, elvileg 1 nap alatt kiadják.