Beszámoló - 2009.03.29. - Második nap - New York - Átalakító, internet, járkálás

Technikai gondok miatt később jelentkeztünk, ugyan, de igyekszünk behozni a lemaradást. Ne feledjétek minden bejegyzés egy napunkat tartalmazza ami naponta többször is frissülhet majd. Erre segítség, hogy magyarországi idő szerint beírjuk (olykor másnapi dátummal), hogy mikor került be a bejegyzés.

12:15 (GMT+1)
Hihetetlen hangos a szállásunk. Van valami kabócás alapzúgás van és fél percenként mintha egy villamos menne el előttünk (valószínű a metró, ami szomorú, mert a 15-en vagyunk). Mindezt zárt ablak mellett. Most 6 óra, aludni nem tudunk már, reggeli meg csak f7-től lesz. Ráadásul átalakítót sem találtunk még és mindenünk merül le (laptop is). Ingyenes wifit ha találunk is a szobából akkor nagyon lassú ráadásul meg is szakad egy idő után.

21:00 (GMT+1) (New Yorkban: 15:00)
Nem is olyan egyszerű itt az élet, mint ahogy gondolja az ember. Átjöttünk a Millenium Hiltonba, ahol nem kaptunk rögtön szobát. Gondoltuk addig körbe nézünk, délután 3ig még van időnk. Így aztán felszálltunk a metróra ahová úgy kellett felerőszakolnunk magunkat, ugyanis az orrunk előtte csukta be az ajtót, aztán kinyitotta, majd újra becsukta, de a peronőr javaslatára, széthúztuk az ajtót és felszálltunk, ezek szerint itt így működik  :) Elmentünk a Természettudományi Múzeumba (itt játszódott az Éjszaka a múzeumban c. Ben Stiller film).

Az American Museum of Natural History (Természettudományi Múzeum) épület együttese sem volt egy apró látvány, hát még belül. Tömeg hátán tömeg, hihetetlen mennyi ember van a múzeumokban, jó, mondjuk esős az idő megértem őket. A biztonsági őr adott egy jó tippet, ha van bankkártyánk akkor az Önkiszolgáló Termináloknál (kb. 6-8 darab volt) gyorsabban végzünk, sőt 20$ helyett csak 15$-ba kerül a belépő. Maga az épület 5 szintes, rengeteg látnivalóval. Épült egy új, a Földről és az űrről szóló épület, egy mozival a belsejében, ami egy golflabdához hasonlít. Az 5-ik szinten találhatóak a dínók, felemelő érzés volt látni ezeket a hatalmas hüllő maradványokat. Képek később.

Sikerrel elfoglaltuk a Millenium Hiltonban a szállásunkat, ahol a 34-ik emeleten kaptunk egy szobát, szerencsére olyat, amilyet foglaltunk, kilátással és 2 külön ággyal. A kilátás egyszerűen pazar, bár most egy kicsit ködös az idő, de szerintem holnap mér jobb lesz és akkor beláthatjuk majdnem fél Manhattant. A szállodába menet vettünk egy másik dugalj átalakítót ami itt sem működött. Ez hihetetlen, hogy nem megy semmi. Szerencsénkre a szálloda környéke bolt ügyileg nagyon jól el van látva - jelenleg a Burger Kingből netezünk tök ingyen - és találtunk egy boltot, ahol számítógép-kiegészítőket lehet venni és vettünk 3$-ért egy egyszerű kis átalakítót nem adaptert, csak a dugalj alakítja át semmi mást, és láss csodát Működik. Tudjuk tölteni a dolgainkat, nem úgy mint a 20$-ért vásárolt adapterrel amivel semmit nem fogunk érni

A Millenium Hilton egy gyönyörű szálloda, a lobby egy kicsit kicsi, de nagyon szépen meg van csinálva. Az 5-ik emeleten található a medence, holnap ki is próbáljuk, a szobában egy 42"-os plazma tv van, sarok szoba, hatalmas ablakok, kitűnő kilátás, és mindenhez nagyon közel, a környék él, nyüzsögnek az emberek, sajnos reggelit itt nem kapunk, de már feltérképeztük a környéket, merre tudunk reggelizni. Remélem már nem reggel 6-kor fogunk kelni a zaj illetve az átállás miatt.

Írva: 2009.03.30, ~03:00 (NY idő: (03.29) ~21:00)
 - feltöltve a blogra: NY idő: 2009.03.30, 08:30 

Úgy néz ki kísért minket a szerencsétlenség, a Milleniumban is hibákat véltünk felfedezni a szobában. Többek között az egyik olvasólámpa nem világít, a többi kezdetben búg, illetve valami furcsa külső búgó hang is beárasztja időnként a szobát, a függöny nem ér össze a saroknál, így azon keresztül reggel pont a szemembe süt a nap majd és egyéb számlázási problémák is felmerültek, ezen kívül viszont tényleg első osztályú a hotel. Benéztünk a konditerembe és az uszodába is (az 5. emeleten vannak), amely reggel 5.30-kor nyit, szóval ha ma sem tudnánk aludni, akkor már tudom, hol lehet kezdeni a napot... Lecserélni nem igazán akarjuk, mert viszonylag tágas és az Empire State Building is a horizontunkban van :)

eMár itt is besötétedett, gondoltuk még kinézünk egy kicsit, mászkálunk a fényekben, de néhány perccel ezelőtt egy erőteljes villámlást és mennydörgést láthattunk illetve hallhattunk, kiadós esővel kísérve azt, szóval itthon maradunk inkább. Mondjuk egyik nagy előnye, hogy kitisztult az ég, eltűnt a köd. BREAKING NEWS: Most írták ki a TV-ben (CBS), hogy este fél 10-ig 60 mérföldes, kb. 100 km-es erősségű szél tombol a városban. Egyébként érdekes, mert itt fent a 34-ik emeleten semmit nem lehet ebből érezni (még szerencse), ha nem dörög, nem is tudjuk, hogy mi történik alattunk.

Ami a holnapot (Budapesten ez még ma, tehát hétfő) illeti az időjárás jó időt mond, napos 17-20 fok, remélem igazat is mondanak és tényleg ilyen idő lesz, akkor tudunk is végezni mindennel amit elterveztünk, a legfontosabb nevezetességeket kipipálhatjuk, mint a Szabadság-szobor, Empire State Building, Madison Square Garden, Rockefeller Center, ENSZ, Szent Patrik katedrális.

Legközelebb már a harmadik nap eseményeivel jelentkezünk majd, magyar idő szerinti kora esti órákban. Egyazon időben az első két nap képei is felkerülnek majd.

 

 

Címkék: newyork waldorf astoria nyl

A bejegyzés trackback címe:

https://projectusa.blog.hu/api/trackback/id/tr111034291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.