Mivel utazzunk az USA-ban... (3. rész - repülő)

Repülő

A repülő tűnik a legjobb választásnak, gyors és kényelmes, igaz, sok mindent nem látni az országból, max a felhőket. Úgy tervezzük, hogy New Yorkban 5 éjszakát leszünk, szóval április 2-án szedjük a sátrofát és irány a napfény, Miami.

Fapados társaságok

Léteznek fapados légitársaságot, de azok szinte csak regionális viszonylatban közlekednek. discountairfares.com oldalon található adatok szerint 9 fapados cég repül a kontinensen - mondjuk ez nekem kicsit kevésnek tűnik. New Yorkból Floridába az Airtran, Spirit Airlines, JetBlue Airways.

Normál légitársaságok

A nagy, neves légitársaságok, mint a Delta, American Airlines, United, belföldi járataikon vegyítik a fapados és a normál modell elemeit. Megtalálhatóak a Business Classok illetve a Turista Osztályok. A turista osztály kvázi fapados része a gépnek, azaz poggyászért fizetni kell (15 USD/csomag), illetve az étkezésért is, árképzésük is megfelel ezen modellnek.

Az American Airlinesnál inkább csak az árak fapadosak mint a szolgáltatások. Ingyenesen kiválaszthatod és módosíthatod az ülőhelyedet, valamint kiválaszthatod, hogy milyen módon értesítsen a légitársaság, ha változás történik a menetrendben, például késés, változik a beszállási kapu. Küldhet SMS-t, e-mailt, vagy hangpostát a 1-4 órával megleőzően a beállítástól függően.

Találtunk is egy megfelelő gépet, április 2-án 16.45-kor indul Newarkból az American Airlines járata. Persze csak hogy ne legyen olyan egyszerű az élet, az AA-nál számlázási adatok megadása kötelező és melyik ország nincs a listán, persze Magyarország. Így má módon kell megvenni a jegyet. Szerencsére sok ár összehasonlító oldal létezik, ahonnan foglalni is lehet azonnall. Ilyen többek között az Expedia. Itt szállásokat, repülőjegyeket foglalhatsz le, bérelhetsz autót, vagy egy Flight+Hotel csomagot is választhatsz, azaz ha egyszerre foglalod le a repülőjegyet és a szállást, akkor kedvezményt kaphatsz.

Szerencsére sikerült az Expedia-n lefoglalni a repülőjegyet, bár ez sem volt olyan egyszerű, ugyanis regisztráció köteles, ahol bankkártya adatokat kell megadni és ellenőrzésképpen rögötn 1 dollárt levon, amit majd vissza is fizet kb. 2 hét múlva, Nem beszélve a foglalási költségről, ami jelen esetben 15 dolláros plusz költséget jelent. Még így is megérte, mert a repülőköltség annyiba került mint a vonat költség (110 USD/fő) viszont tized annyi idő alatt odaérünk.

 

Címkék: repülő united delta fapados americanairlines expedia

A bejegyzés trackback címe:

https://projectusa.blog.hu/api/trackback/id/tr10954414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.