Beszámoló - 2009.04.04. - Nyolcadik nap - Miami - Éjszakai élet, bevásárlás

 Írva: 2009.04.04 ~ 10:05 (Miami idő: 04.04 ~ 04:05)
- feltöltve a blogra: Miami idő: 2009.04.04., 04:20
- írta: BRaMo

Itt az ideje beszélni az éjszakai életről Miamiban, mivel erről szól ez a térség főleg. Tulajdonképpen két részre van osztva a szórakozó negyed: Miami Downtown és Miami Beach (South Beach). Mindkét régióban megtalálhatóak az elit klubok. Először is essen szó a bulizási szokásokról. Legtöbb helyen face control van és nagy sorok állnak a klubok előtt. Ha csak pasi megy bulizni akkor sokat kell sorban állni, jóformán lehetetlen bejutni. Sokan csinálják, hogy sorban ismerkednek és szerintem elég hétköznapi az az eset hogy a pasik meghívják a csajokat piára bent csak, hogy időben bejussanak. Tehát a filmekben látott sor a klub előtt ami nem mozdul az egytől egyig igaz. Sokan vásárolnak (külföldiek) előre beugrót a neten, de hiába ugyanúgy sorba kell állniuk, max nem cashben kell fizetniük és máshova nyilván nem is fognak elmenni. Egyébként a gazdag(nak kinéző) pasikat beengedik szó nélkül. Fontos a szupermodell külső és öltöny vagy valami hatalmas designer kollekció amiről virít, hogy rád lett tervezve. Vagy ez vagy marad a csajokkal ismerkedés vagy ha van türelme az embernek, akkor várakozik.
Na de essen szó a helyekről. Amiről annyit előljáróban, hogy kívülről némelyik inkább tűnik egy régi mozi bejáratának mint szórakozóhelynek. A legtöbb bejárata elég jellegtelen,napközben talán fel sem tűnne, hogy az egy club. Nálunk igényesebb egy szórakozóhely bejárat. A legelitebb hely a Mokai és a Dek23, ide földi halandónak lehetetlen bejutni, jóformán még egy VIP ember sem eshet be csak úgy. Nem nagy helyek, kevesen is férnek be, de ezek a helyek minden party-sznob álmai. A Privé szintén egy nagyon elit hely nehéz bejutni, de itt azért állnak előtte. Innentől jöjjenek azok a helyek amiket mi halandók is élvezhetünk, feltéve ha van időnk kivárni a sort. Az árak egyébként $20 körül mozognak, de volt hely ahol $40-t is kértek, gondolom spéci buli. Az Opium (Garden) már egy fokkal"lazább" : a face (vagy property :)) control nem merül ki abban, hogy Bentley-vel vagy a legdrágább európai autóval jársz. Egyébként a Privé is itt van, elvileg a tulaj azonos. Olyan mint Bp-en egy normálisabb hely. B.E.D Opiummal egy szinten van. Ott van a Cameo és Mansion ami említést érdemel még, nincsenek is egymástól messze és a bejáratuk majdhogynem ugyanúgy néz ki. A Mansion-be akkor is bejutok :P ;) A Vice a Cameo felett van. Ott van még a Fifth, de inkább azok állnak ott akik még nem jártak bent, sokan le is beszélik róla az embert. Ott van még a NikkiBeach, (South Beach sarkában) amit nem sikerült megtalálni. Itt egésznapos bulikat lehet elvileg tartani a parton is akár. Mindegy oda úgyis nagy társasággal érdemes lemenni ahogy hallottam. Ezek egytől egyig Miami South Beach szórakozóhelyek, Miami Downtown-ban van a Club Space a NikkiBeach Club és a 66. Ez a környék is elvileg szórakozónegyed, majd megnézzük. Egyébként a South Beach-en a Washington Avenue tele van beülős (lounge) helyekkel illetve egyéb szórakozóhelyekkel. Itt van még az említetteken kívül még a Twist a maga meleg zászlójával, a Living Room és a Heathrow és sok egyéb hely. Egyébként nem egy ember mondta már, hogy az ember túl sokat vár Miami szórakozóhelyeitől és egy-kettőt leszámítva tényleg nem nyújt semmi extrát.Az italárak magasak, bár hogy ezt kijelenthessem nem elég pár helyre bemenni, hanem legalább a 60%-ukba.
A helyek éjfélkor tele vannak. Az élet pörög ezerrel, cicababák és gazdag pasijuk illegetik magukat (mint napközben).  Sok a fiatal. Egyébként az a vicces, hogy nem tudatosan, de a környéken lesz a második miami-i szállásunk, a Surfcumber ami elég aranyos kis épületből és egy elég jó medencés részből áll, de majd csak vasárnaptól foglaljuk el, addig marad a Downtown-ban a Grand Hotel. Reméljük ott minőségibb kilátást kapunk, de mindenképpen feelingesebb le flip-flapolni egy szál papucsba a hatalmas partra.

Érdekesség: Mondrian Hotel-ben kajaautomata mintájára lehet GÉPBŐL venni ajándékokat, ékszereket, sőt autót és LAKÁST is! Kiválasztod érintőképernyőn ami kell, bakkártya be, fizet és adja is ki kis papírzacsiban a cuccost a gép. Hihetetlen :D Aki South Miami Beachen jár nézzen be oda.

 Írva: 2009.04.05 ~ 02:05 (Miami idő: 04.04 ~ 20:05)
- feltöltve a blogra: Miami idő: 2009.04.04., 20:05
- írta: BRaMo

Nos, végeztünk a bevásárlással. Kint voltunk az Aventura Mall-ban. Hatalmas nagy hely, szerintem az Aréna simán elbújhat mögötte, ha a kínálatot nézzük akkor meg pláne. Kb az összes márka megtalálható itt a legalapabbaktól kezdve (Zara) egészen a felsőbb kategóriáig ((Emporio) Armani). Könnyű eltévedni ráadásul :) Alapjáraton van itt 2 db 2 szintes Macy's (egy nőknek egy férfiaknak és lakberendezésnek), Sears és egyéb nagyobb ruhamárka "központok" és a kisebbek is. Találtunk itt is Abercrombie-t, valamivel kisebb mint a new yorki (Diesel is kisebb) és csak azért említem meg mert ugyanaz a parfümszag terjeng bent mint a nagy almában. A különbség annyi, hogy nem kaptunk akkora partyfeelinget (senki nem táncol) és szeretetet mint a nagyobb testvérében. Viszont a zene egy az egyben ugyanaz volt, megkockáztatom ugyanabban a sorrendben és nem hiszem hogy a véletlen hogy pont akkor mentek ugyanazok a számok. A kajaárak elég magasak, egyébként az üdítő viszonylag normális áron volt. A kiút Downtownból a busszal majdnem másfél óra volt és koorwa hideg volt a buszon és a bevásárlóközpontban is. A buszon belepillanthattunk egy igazi miamis konfrontációban mivel az egyik "hölgynek" magánéleti problémái voltak és az egész busz az Ő telefonhívásától zengett, majd mikor szóltak neki, hogy gyerekek is vannak a buszon olyan választékos káromkodással leordította a rászóló fejét említve, hogy köcsög kubai (ezt ki is kérte magnak a sértett mert puerto ricoi volt), hogy mi is csak pupilláztunk.

Egyébként észrevehető, hogy kishazánk is szépen el van látva a külföldi ruhakínálattal, ugyanis kis eltéréssel, ugyanazon márkák vannak itt is, az igaz, nagyobb kínálattal és néha tényleg meglepően olcsó, sőt kirívóan olcsó árakkal, mint például a GAP-ban, ahol egy boxer-alsó alig 2 dollár, és ha legalább 4-et veszel belőle, akkor még abból is adnak 30% kedvezményt. Sajnos ilyenek nálunk nincsenek, ez nagy kár. Amúgy Miami Downtownban most, este fél 7kor már minden szinte bezárt, míg a Beachen este 8-9-ig is nyitva vannak az üzletek.

Amúgy a közlekedés elég érdekesen van itt megoldva, főleg a buszos. Menetrendek nincsenek kint a megállókban, minden járatnak külön prospektusa van az aktuális menetrenddel, persze az összes megállót képtelenség lenne feltüntetni benne, ugyanis szinte minden utcánál van megálló. A megállókban mindösszesen egy térkép van fenn és a fontosabb megállók, ezek általában bevásártóközpontok, komolyan mondom itt ebből áll az élet.

Címkék: vásárlás közlekedés buli party éjszakai élet mll

A bejegyzés trackback címe:

https://projectusa.blog.hu/api/trackback/id/tr131045164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bela35nj 2009.04.05. 07:06:24

hozzatok nekem lécci egy olcsó cubai kislányt,asse baj ha puerto ricoi.