Beszámoló - 2009.04.02. - Hatodik nap - Utazás (New York-Miami)

Itt ülünk a burgerben, nézegetjük a fuvadíjakat és egyéb dolgokat amik az utazáshoz kellenek. Egyéb mondanivalónk most nincs a nappal kapcsolatban. Utazunk Miamiba :)

Az előző napi bejegyzés frissült vásárlói véleményekkel akit érdekel olvassa! :)

Írva: 2009.04.02 ~ 22:39 (NY idő: 04.02 ~ 16:39)
- feltöltve a blogra: Miami idő: 2009.04.02., 08:15
- írta: Bramo

Jelenleg itt dekkolunk a Newark reptéren. A mai nap a kicheckolással és a becheckolással telik. A szállodát elhagytuk délben, előtte még lerendeztük az ajándékvásárlást és csináltunk pár képet, vágóképet (videóhoz) a városban, mivel szép idő volt. Rendeltünk egy "luxus taxit" (fekete sedan, toyota nemtommi, bőr ülés, fejtámlába épített kijelzők...stb.) Hiszitek vagy sem olcsóbb volt mint a taxi. A taxi $80 körül lenne, míg ez a Dial7 fuvarozós csak $60 volt... borravaló nélkül, mert paraszt módon nem adtunk ("20% a borravaló ha elégedett a szolgáltatással"). A sofőrünk elég durcásan pakolta ki a cuccainkat... :) Ciki volt, de ez van, ha udvariasabb lett volna a végén kapott volna $5-t.
A Newark reptér 3 terminálból áll, - mi az A-n vagyunk egyébként - a terminálok közt nyeregvasút közlekedik ami ingyenes. Kajáltunk a TGI Friday's-ben, átmentünk a fémdetektorokon és most a világ egyik legbiztonságosabb helyén várjuk, hogy 17:30kor felszálljon a gép. Jelenleg egy gyerek üvölt és még háromnegyed óra, hogy beszállhassunk. Itt igazi amerikai arcokat látni. Ez már nem New York...

 

Írva: 2009.04.03 ~ 2:45 (Miami idő: 04.02 ~ 8:45)
- feltöltve a blogra: Miami idő: 2009.04.02., 08:15
- írta: slates

Sikeresen, bár nem túl zökkenő mentesen, de felszálltunk a Newark Liberty Airportról. A gépünk a kezdeti 16:45, majd módosított 17:30-as indulás után végül 18:45-kor, 2 órás késéssel szállt fel. Az első 1 óra elég zökkenősre sikeredett, rosszak voltak az időjárási viszonyok, nagyon magasba kellett mennünk, hogy ne rázzon a gép. Volt egy pár rázós pillanat az biztos, de semmi komoly. Már 2 órája repülünk, az út elméletileg 3 óra 15 perc, bár felszálláskor azt mondták, hogy megközelítőleg 2 óra 45 perces lesz az út. Turista osztályon utazunk egy Boeing 757-es géppel. Üdítőt ingyen kaptunk, ennivalót vásárolni lehet. Az árak elé magasak, a magyarországi fapadosoknál is drágábbak, egy szendvics itt $10. Viszont filmet lehet nézni meg zenét lehet hallgatni, bár fülhallgató nélkül kicsit nehézkes, igaz a filmet már szinte kívülről fújom, hiszen megint az Amikor a Föld megállt című remek film megy. Remélem leadnak még egy filmet, lehetőség szerint az új Bond filmet :) Mellesleg a fedélzeti magazin szerint a Volt című rajzfilmnek kellett volna mennie.

Címkék: ml nyl

A bejegyzés trackback címe:

https://projectusa.blog.hu/api/trackback/id/tr941041898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.